Edelstenen zijn de perfecte ondersteuning voor meer zelfvertrouwen. De bijnaam is dan ook niet voor niets edel-steuntjes 😍🥰 Zeker die kleine stenen die je in je broekzak kan steken op spannende dagen zijn ideaal! Maar welke edelstenen helpen nu het beste als je graag meer zelfvertrouwen wilt? In deze blog geef ik je mijn 8 favoriete edelstenen die jou ook gaan helpen.

Ondersteuning voor de zonnevlecht- en hartchakra

Om je zelfvertrouwen op te bouwen, is het belangrijk om zowel de zonnevlecht-chakra als de hart-chakra te ondersteunen. Die chakra’s helpen namelijk heel sterk om jouw zelfvertrouwen op te bouwen.

De zonnevlechtchakra gaat bijvoorbeeld helemaal over je mentale gezondheid. En onzekerheid komt vaak door negatieve gedachten over jezelf. Dus door ondersteuning en heling te geven aan de zonnevlechtchakra, bouw je ook aan je zelfvertrouwen.

De hartchakra gaat daarnaast natuurlijk helemaal over liefde. Liefde is hierbij niet alleen voor je medemens, de aarde of de dieren om je heen, maar JUIST OOK liefde voor jezelf. Want als jij pure liefde voor jezelf voelt, dan ga je zien hoe speciaal je bent en ga je meer in jezelf vertrouwen. Daarnaast komt onzekerheid uit angst (de angst om niet goed genoeg te zijn – laat dat een belletje rinkelen?). De enige echte tegenhanger van angst is liefde. En die liefde stroomt vanuit je hartchakra.

Check hier alle edelstenen voor je zonnevlechtchakra en edelstenen voor je hartchakra.

Edelstenen voor zelfvertrouwen

Edelstenen voor zonnevlechtchakra

Citrien – Deze prachtige gele steen geeft positiviteit en zelfvertrouwen en is verbonden aan de zonnevlechtchakra. Daarnaast ondersteunt deze steen ook op financieel gebied. Daardoor krijg je een zorg minder en juist meer vertrouwen!

Ametrien – Zoals de naam al doet vermoeden is Ametrien een combinatie tussen Amethist en Citrien. Deze steen ondersteunt je om stressbestendig en flexibeler te zijn en is ook verbonden aan de zonnevlechtchakra.

Gele Jaspis – Doorzetten in projecten en eindelijk doen wat je echt graag wilt is een grote boost voor je zelfvertrouwen en gele Jaspis helpt daarbij met extra wilskracht en ondersteuning in het uitvoeren nieuwe ideeën. Door zijn gele kleur is ook deze steen verbonden aan de zonnevlechtchakra.

Groene Aventurijn – Deze steen is helemaal ingespeeld op zelfverzekerdheid en is daarnaast ook verbonden aan zowel de zonnevlechtchakra als de hartchakra. 2 in 1 dus! Weet je dus niet precies waar je voorkeur nu naar uitgaat? Dan is Groene Aventurijn sowieso een steen om in je broekzak te steken.

Edelstenen voor zelfvertrouwen - Deze stenen helpen!

Van links naar rechts: Citrien, Mangano Calciet, Groene Aventurijn, Gele Jaspis. Onderste stenen: Unakiet, Ametrien en Boomagaat

Edelstenen voor hartchakra

Mangano Calciet – Deze prachtige zachtroze steen helpt bij concentratie. Daarnaast ondersteunt Mangano Calciet in het krijgen van (analytische) inzichten, waardoor jij meer vertrouwen kan krijgen in wat je ziet, voelt of hoort. Die inzichten komen natuurlijk van de hartchakra, waar deze steen ook weer aan verbonden is.

Unakiet– Zelfvertrouwen groeit als je rustig kan blijven. Daarom is Unakiet een prachtige ondersteunende steen, want die helpt om stressbestendig te blijven en geeft een steuntje in de rug bij burn-out klachten. Zeker bij stress en een burn-out kan je wel wat extra liefde gebruiken, dus ook niet zo vreemd dat deze steen ook juist de hartchakra ondersteunt.

Boomagaat – Net zoals de Mangano Calciet ondersteunt Boomagaat met concentratie en het krijgen van (analytische) inzichten. Daarnaast helpt deze steen ook met doelgericht zijn. Maar wel doelgericht zijn vanuit je hart natuurlijk. Want daar zit jouw echte kracht!

Rozekwarts – De laatste steen is misschien wel de bekendste steen als het om liefde gaat: Rozekwarts. Deze prachtige zachtroze steen verklapt zijn kracht al als je er naar kijkt. Het is pure liefde. En ook (juist) pure liefde voor jezelf! Draag deze steen bij je hartchakra en je zal de liefde voelen stromen!

Wat zijn jouw favoriete edelstenen voor zelfvertrouwen?

Heeft dit lijstje jou geholpen om edelstenen te vinden voor meer zelfvertrouwen? En wat is jouw favoriete steen voor ondersteuning bij onzekerheid? Deel het vooral in de reacties hieronder, zodat we elkaar nog meer kunnen helpen en inspireren!

Veel liefs,

Mariska

PS lees ook mijn e-book: In je kracht staan – Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen voor meer ondersteuning op jouw pad naar meer zelfvertrouwen!