Heeft u een bedrijfswebsite, maar wilt u deze mooier aankleden met foto’s? Bent u op zoek naar de foto’s die u nodig heeft op uw website om uw klanten aan te trekken? Dan mogen de onderstaande 7 foto’s niet ontbreken op uw bedrijfswebsite! Deze foto’s zullen de juiste bezoekers aantrekken, waardoor u meer klanten krijgt!

Welke foto’s heeft uw bedrijfswebsite nodig?

Hoewel dit een hele lange lijst kan worden, zijn dit de meest belangrijke foto’s die u op uw website moet plaatsen:

Bedrijfswebsite: Uw product is onmisbaar op uw bedrijfswebsite

  • Uw product – Hoewel het heel logisch klinkt, zijn er veel websites van bedrijven die een product verkopen, maar er geen duidelijke foto van hebben. Een goede productfoto verkoopt zichzelf, dus zorg ervoor dat u die laat maken en op uw website plaats! Hoe beter de productfoto, hoe meer dit bezoekers zal aantrekken tot het kopen van uw product.
  • Uw dienst – Heeft u geen product, maar verkoopt u een dienst? Of bied u bij uw product een aanvullende dienst? Laat deze dan ook fotograferen! Wanneer het om een dienst gaat waarbij u direct contact hebt met de klant, dan kunt u het beste ook foto’s maken dat u bij een klant bent. Vraag eens aan uw klant of er foto’s gemaakt mogen worden. Wil uw klant dit niet, dan kunt u het ook in scene zetten! Dit geeft de bezoeker van uw website een inzicht in wat ze als klant kunnen verwachten.
  • Uw pand – Wanneer u werkt vanuit een kantoorpand, of een werkplaats heeft, is het interessant om dit te laten zien. Dit geeft de bezoeker van uw website een betrouwbaar gevoel. U laat zien waar u te vinden bent! Zeker wanneer dit ook uw bezoekadres is, is dit extra makkelijk voor uw potentiële klanten. Dan hoeven ze minder lang te zoeken als ze naar u toe komen!
  • Uw personeel – Zoals ik ook al had benoemd in mijn e-book, is het heel belangrijk uw personeel op uw website te plaatsen. Het geeft de bezoeker van uw website een beter idee door wie hij geholpen zal worden. Daarnaast geven portretfoto’s ook een gezicht aan uw bedrijf, waardoor er meer vertrouwen zal ontstaan bij uw bezoeker.
  • Uw bedrijfsproces – Wanneer u zelf een product produceert, is het heel interessant om te laten zien hoe dit product gemaakt wordt. Bedrijfswebsite: Details zijn onmisbaar!Dit hoeft niet stap voor stap, maar foto’s van het werk aan een product geeft een mooi invulling op uw website en geeft inzicht in het product zelf. Daarnaast vinden veel mensen het interessant om dit te zien!
  • Uw bedrijfsontwikkeling – Zeker wanneer uw bedrijf al een langere tijd werkzaam is, is het mooi om te laten zien wat uw ontwikkeling is. Waar bent u begonnen met uw bedrijf en hoeveel bent u ondertussen gegroeid? Dit is niet alleen een mooi onderdeel voor uzelf om te hebben, maar ook heel leuk om te delen en andere te laten zien hoe u stappen vooruit heeft gezet.
  • De details – Bij alle onderdelen van deze lijst geldt dat er ook detailfoto’s bij horen! Zo kunt u van uw pand een detailfoto van het huisnummer maken (zeker wanneer u deze zelf gemaakt heeft!) en van uw product of dienst maken de details juist het verschil. Door deze details apart op de foto te zetten, vestigt u de aandacht erop. Daarnaast zijn detailfoto’s een goede aanvulling op de vaak kleine overzichtsfoto’s die op website geplaatst zijn.

 

Welke foto’s heeft u al?

Natuurlijk ben ik heel benieuwd welke foto’s u al op uw website heeft staan! Daarnaast ben ik benieuwd of er foto’s in dit lijstje genoemd zijn waar u nog niet aan gedacht heeft. Laat het hieronder eens weten en zet er ook de link naar uw website bij.
Mocht u nog op zoek zijn naar een fotograaf die u kan helpen met het maken van de foto’s die nodig zijn voor uw website, neem dan eens een kijkje op mijn informatiepagina over een bedrijfsreportage.