Wanneer je nieuwe foto’s wilt hebben voor op je website of social media kanalen, dan is het belangrijk dat je goed voor de dag komt! De keuze van je kleding kan veel bijdragen aan het succes van deze foto’s. Dus of je nu voor de camera van een kennis gaat staan, of voor de camera van een professionele fotograaf, kies altijd de juiste kleding! Vandaar dat dit artikel over het kiezen van je kleding voor je fotoshoot.

Iedere keer als iemand een fotoshoot bij mij boekt, komt de vraag wel weer langs: wat kan ik het beste kiezen als kleding voor de fotoshoot? Natuurlijk is dat voor mij vanaf een afstand moeilijk te bepalen, dus geef ik altijd de volgende tips om tot het beste resultaat te komen:

Kies de beste kleding voor je fotoshoot:

Personal Branding Foto Amsterdam in een Fashion Hotel

  1. Kies kleding voor je fotoshoot waar jij je prettig in voelt. Kleding die niet fijn zit zorgt ervoor dat je moeilijker zult ontspannen tijdens de fotoshoot en dat zal te zien zijn in de foto’s.
  2. Kies kleding die past bij wat je uit wilt stralen. Wil je dus professioneel overkomen, kies dan voor een pantalon met een mooie blouse of jasje. Voor de mannen is een pak met een mooi overhemd ook altijd een geslaagde combinatie om professioneel over te komen op de foto’s. Een stropdas is niet altijd nodig.
  3. Kies een kleur die bij je past. Bijvoorbeeld je favoriete kleur of een kleur die bij de huisstijl van je bedrijf past. Geheel in 1 kleur is niet aan te raden, omdat dan alles in elkaar over gaat lopen.
  4. Geen rode kleding! Dit komt omdat een camera niet goed met deze kleur om kan gaan en daardoor details verliest in je kleding. Dit geeft een heel vreemd effect en is lastig weg te werken. Donkerrood en alle andere kleuren hebben dit probleem niet.
  5. Kies geen kleuren die vloeken met elkaar. Als de kleuren voor het oog al vloeken, dan doen ze dat ook op je foto’s. Kies dus kleuren die mooi bij elkaar passen. Wit, zwart of blauw zijn altijd goede kleuren om mee te combineren!
  6. Kijk ook of je de kleuren van je kleding kunt combineren met de kleuren van de locatie van je fotoshoot. Kies je voor een natuurlijke omgeving met veel bruintinten, dan past blauwe kleding heel mooi. Is de locatie industrieel met veel grijstinten, zorg dan zelf voor kleur in je kleding. Maar is de locatie juist heel kleurrijk, ga dan zelf niet de uitbundig met je kleding.
  7. Let op met patronen. Te drukke patronen zijn vaak storend op foto’s. Het leidt de aandacht af van jou en in kleine foto’s kan het er voor zorgen dat de foto niet herkenbaar meer is. Kies dus liever niet voor drukke/overheersende patronen
  8. Bedrijfsfoto's in EindhovenWat voor patronen geldt, geldt ook voor fijne streepjes en ruitjes. Hele fijne streepjes of ruitjes kunnen moire geven. Dat is een soort regenboog effect in de foto. Dit komt doordat een camera al die kleine lijntjes ziet, maar ze niet kan verwerken en door de licht opval kan hierdoor een soort regenboog effect komen in. Dit is niet weg te werken, dus kies liever voor een effen blouse of jas of met minder strepen.
  9. Let op met teksten op kleding voor je fotoshoot. Wanneer je een t-shirt of trui aan hebt met een tekst erop, zorg dan dat dit geen tekst is waar een ander aanstoot aan kan nemen. Je wilt niet dat de eerste indruk die je bij iemand krijgt, negatief is! Een t-shirt met een tekst die WEL helemaal past bij je bedrijf, is natuurlijk wel een goede keuze, zoals Julianne op deze foto aan heeft!

Ben je nog op zoek naar een zakelijk portret fotograaf?