7 tips om een goede Selfie te maken

Kent u dit? U bent op een prachtige locatie of maakt iets leuks mee en pakt snel uw smartphone om een foto te maken. U bekijkt ze snel op uw telefoon en ze zien er goed uit, dus u deelt ze op Facebook. Maar thuis op de bank kijkt u de foto’s nog eens terug en dan blijken ze toch minder mooi, niet helemaal scherp of zelfs bewogen te zijn. Wat jammer! Daarom geef ik u nu 3 tips om beter te gaan fotograferen met uw smartphone!

Fotograferen met uw smartphone

Iedereen fotografeert tegenwoordig met zijn smartphone. Kijk op een groot concert en je ziet vooral telefoons in de lucht gestoken. Zelfs ik fotografeer regelmatig met mijn telefoon. Dus wil ik u graag een paar tips geven om beter te fotograferen met uw smartphone, zodat de foto’s die u maakt, leuker zijn om terug te kijken!

Tip 1: Fotografeer met het licht mee

Fotograferen met uw smartphoneDoor met het licht mee te fotograferen met uw smartphone, voorkomt u dat de schaduwen gaan overheersen in uw foto’s. Door met de lichtbron mee te fotograferen, wordt het onderwerp goed belicht, worden de kleuren mooier en is het onderwerp vaak veel beter te zien. Natuurlijk kunt u niet altijd met de zon of lichtbron mee fotograferen, vandaar tip 2:

Tip 2: Zorg dat het onderwerp beeldvullend is

Wanneer u zorgt dat het onderwerp zo veel mogelijk beeldvullend in de foto is, zal de camera van uw smartphone er voor zorgen dat het onderwerp duidelijk op de foto komt. De camera past de belichtingsinstellingen dan aan naar het overheersende deel. Wilt u dus een zonsondergang fotograferen, dan moet u niet het landschap zoveel mogelijk in de foto brengen, maar juist de zon. Zo ook wanneer de zon achter uw onderwerp staat. Door zo min mogelijk lucht in de foto te laten, corrigeert de camera de instellingen en is het onderwerp niet te donker.

Tip 3: Stel eerst goed scherp

Fotograferen met uw smartphoneAls u gaat fotograferen met uw smartphone, dan is het erg verleidelijk om snel op de knop te drukken om een foto te maken. Maar dan moet uw telefoon gaan zoeken waar hij het beeld scherp moet maken en daardoor kan uw foto soms onscherp worden. Door eerst op het scherm te klikken waar de foto scherp moet worden, gaat de camera eerst scherp stellen. Als u pas de foto maakt wanneer de camera scherpgesteld heeft, zal de camera direct de foto maken en zal deze vaak scherper zijn dan wanneer de camera in het midden gaat proberen scherp te stellen.

Wilt u nog meer leren over hoe u beter kunt fotograferen met uw smartphone? Schrijf u dan nu in voor mijn cursus Mooie foto’s maken met je smartphone en tablet waarbij ik u uitgebreid leer hoe u met de meest lastige situaties om kunt gaan! Leer dus om goed te fotograferen met uw smartphone!

Fotografie tips voor ondernemers

Dit is een nieuw artikel in mijn serie “Fotografie tips voor Ondernemers” over het beter fotograferen met uw smartphone. Dit artikel is gebaseerd op een presentatie die ik heb gehouden op het congres van Van Leijen Academie. De onderwerpen van deze artikelen zullen iedere keer weer afwisselen. De tips kunnen over Social Media gaan, maar ook voor uw website of bedrijfspresentatie! Wilt u ook iedere 2 weken automatisch deze artikelen in mijn reeks “Fotografie tips voor Ondernemers” ontvangen? Schrijf u dan nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn e-book “Verbeter uw website” met de 3 grootste foto-fouten die gemaakt worden op websites!

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Verwijder allesVerstuur