Regelmatig krijg ik de vraag wat het belang is van een fotograaf op een evenement. Zeker wanneer het evenement alleen voor personeelsleden toegankelijk is, zien veel bedrijven het belang van goede evenementen fotografie niet in. Dus vandaar dat dit het onderwerp is van deze editie van “Fotografie Tips voor Ondernemers”!

Of u nu een groot evenement organiseert waar veel publiek naar toe komt, of u houdt een teambuildingsdag met een beperkt aantal mensen, toch kan evenementen fotografie een goede aanvulling zijn bij het evenement. Dus laten we eens kijken naar de redenen waarom u een fotograaf zou moeten inhuren om foto’s te komen maken op uw evenement!

5 redenen voor evenementen fotografie:

  • Evenementen fotografie UtrechtRegistratie – De belangrijkste reden is dat het fijn is voor u dat u na afloop een registratie heeft van wat er gebeurd is tijdens uw evenement. Wie waren er? Wat gebeurde er? Welke details waren zo goed geregeld? Welk eten werd er geserveerd? U heeft waarschijnlijk veel geld uitgegeven om op de prachtige locatie uw evenement te mogen organiseren en ook de details hebben veel geld gekost, dus het is zonde als daar naar afloop geen foto’s van zijn.
  • Herinnering voor uw bezoekers – Voor uw personeel of voor de bezoekers die aanwezig waren is het extra leuk om foto’s te ontvangen na afloop van het evenement. Voor hen zijn de foto’s een leuke herinnering aan dit mooie evenement. Het komt vaak voor dat personeelsleden of bezoekers samen op de foto willen, omdat ze net op dat moment met iemand staan te kletsen die ze al lang niet meer gesproken hebben of juist met hun beste vrienden een geweldige tijd hebben.
  • Promotie van volgend evenement – De foto’s van uw evenement kunt u ook makkelijk gebruiken om uw volgende evenement mee aan te kondigen. U kunt door middel van deze foto’s laten zien hoe leuk het vorige evenement was, wat uw personeel of bezoekers kunnen verwachten en ze daardoor warm maken om opnieuw naar uw evenement te komen.
  • Reclamedoeleinde – Naast de promotie voor een volgend evenement, kunt u de foto’s ook gebruiken om reclame te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een banner in de foto’s met uw logo, zodat dit goed zichtbaar is als de foto’s gedeeld worden? Of uw bezoekers moeten uw facebook pagina liken of hun e-mailadres achterlaten om de foto’s kunnen zien. Hierdoor kunt u makkelijk uw bereik vergroten!
  • Evaluatie mogelijkheid – Hoewel de meeste fotografen niet direct foto’s zullen maken van dingen die verkeerd gaan, kunt u de foto’s ook gebruiken tijdens de evaluatie van het evenement en bij de voorbereidingen van uw volgende evenement. Wat ging er goed? Waar zaten de knelpunten? Wat moet volgende keer totaal anders? En wat moet vooral zo blijven? De foto’s van uw evenement kunnen u daar zeker bij helpen!

Welke fotograaf kiest u?

Evenementenfotografie Den Bosch tijdens CarnavalNu u kunt zien hoe belangrijk evenementen fotografie is, is de volgende vraag welke fotograaf u dan kiest om uw evenement te fotograferen. Mijn tips daarin is om vooral te kijken of een fotograaf al eens een evenement zoals u nu organiseert, heeft gefotografeerd. Kijk dan ook naar de beelden die die fotograaf heeft gemaakt, want u kunt ongeveer dezelfde beelden van uw evenement verwachten.

Mocht u meer informatie willen hebben over evenementen fotografie, neem dan een kijkje op mijn informatie pagina over evenementen fotografie of neem contact op voor meer informatie.