Sinds een week heeft de sportschool waar ik sport een nieuwe eigenaar en in de week voor de overname viel mij opeens iets op: er waren grote banners aan het pand gehangen. Je kent ze wel: van die zeilen die opgespannen worden tussen een paar aluminium buizen. Super gaaf ziet er dat uit en het maakt meteen de (nieuwe) kernpunten duidelijk. In de loop van de week kwamen er nog meer van dat soort banners en zelfs een mooie bord. Eindelijk was het duidelijk dat daar de sportschool zit! En dat inspireerde mij weer voor dit artikel: 6 tips over je zakelijke foto’s ophangen in je kantoor of bedrijfspand!

Foto’s ophangen tip #1: Zorg voor herkenbaarheid

Als het om de foto’s rondom je bedrijf gaat, kan ik het niet vaak genoeg zeggen: zorg voor herkenbaarheid! Dit doe je door regelmatig dezelfde foto’s te gebruiken en er voor te zorgen dat al je foto’s in dezelfde stijl zijn (het liefst dus ook gemaakt door 1 fotograaf), met hetzelfde effect worden bewerkt of zelfs voorzien zijn van een terugkerend ‘beeldmerk’ (een object dat in iedere foto terugkomt (denk maar aan de bank van de Hypotheker)). Hierdoor herkennen de mensen je foto’s en koppelen deze direct aan jouw bedrijf.

Foto’s ophangen tip #2: Maak jezelf er zichtbaar mee

Als je een zogenoemde ‘zichtlocatie’ aan de snelweg of provinciale weg hebt, dan wil je natuurlijk ook dat mensen jou wel echt zien. Door foto’s kun je daarmee eerder de aandacht trekken dan met alleen je bedrijfsnaam. Ik denk dat we namelijk allemaal wel een bedrijf kunnen opnoemen waar we al vaak genoeg langs zijn gereden, maar niet in de gaten hadden dat ze daar zaten. Dat is jammer! Door een foto of collage van foto’s aan je pand te hangen, kun je dus direct de aandacht op je bedrijf richten. (Rabobank is hier heel goed in!) Je geeft hiermee trouwens ook direct een indruk van je bedrijf!

Foto’s ophangen tip #3: Gebruik materialen die bij jouw bedrijf passen

Foto's ophangen op je kantoor of bedrijfspand - 6 tips - InspiratieDe mogelijkheden zijn bijna eindeloos als het gaat om het afdrukken van je foto’s voor je kantoor of bedrijfspand. Van zeil dat opgespannen wordt tussen aluminium buizen tot afdrukken op hout, linnen en glas, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! Kijk daarom vooral wat goed bij je bedrijf past en kies materiaal dat daar bij past. Zo past een foto op canvas of hout heel mooi voor een bedrijf met een warme (klassieke) uitstraling en veel (donker-)houten meubels, terwijl een foto op aluminium of opgespannen zeil heel goed past bij industrieel of actief/sportief bedrijf.

Foto’s ophangen tip #4: Zorg direct voor sfeer bij binnenkort op je bedrijf

Wanneer je mensen ontvangt op je bedrijf, dan is het interessant om bij binnenkomst direct foto’s te gebruiken om de sfeer van je bedrijf neer te zetten. Dit kan bijvoorbeeld met een soort van levensloop van belangrijke momenten uit de bedrijfsgeschiedenis, maar bijvoorbeeld ook met mooie commerciële beelden die je ook voor je andere marketing-uitingen en website gebruikt. De eerste optie geeft direct wat meer verbondenheid met je bedrijf en de tweede optie een herkenning.

Foto’s ophangen tip #5: Heb je veel gangen? Maak ze interessant met foto’s!

Wanneer je een groot kantoor hebt, dan zal je ook veel gangen hebben waar mensen doorheen lopen. Zeker als deze gangen ook door klanten bewandeld worden, dan kan het een goede en subtiele marketing-uiting zijn door daar foto’s van je bedrijf op te hangen. Ook daarvoor kun je weer de tips uit de vorige tip meenemen. Trouwens, zelfs als je een klein pand hebt met maar 1 gang kan je daar natuurlijk ook foto’s ophangen!

Foto’s ophangen tip #6: Maak een foto-collage

Heb je een (grote) muur over? Bijvoorbeeld in de ruimte waar mensen moeten wachten op hun afspraak? Dan kun je in plaats van 1 grote foto natuurlijk ook een collage van foto’s maken. Hierin kan het interessant zijn om zowel foto’s van je bedrijfsgeschiedenis te mengen met je nieuwste commerciële foto’s. Dit geeft verbondenheid en direct een manier om een gesprek te beginnen.

Extra tip! Laat je huisstijl ook goed naar voren komen!

Als je foto’s laat afdrukken, zorg dan ook dat je logo en eventuele huisstijl goed terug komt in de foto’s! Dit zorgt ook weer voor herkenning!

Hoe ga jij je foto’s ophangen of heb jij je foto’s opgehangen op je kantoor of bedrijfspand? Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën!