Nu het voorjaar er weer aan zit te komen en het mooie weer zijn intrede heeft gedaan, stroomt mijn mailbox weer vol met aanvragen voor zakelijke portretfotoshoots. Vorige keer gaf ik daarom 9 tips voor het kiezen van uw kleding voor de fotoshoot. Deze week geef ik u 5 tips voor het kiezen van de locatie van uw fotoshoot!

Waarom kiezen voor een fotoshoot op locatie?

Door te kiezen voor een fotoshoot op een locatie die bij u past, zorgt u ervoor dat de foto’s beter aansluiten bij u en/of uw bedrijf. Deze meerwaarde geven uw foto’s een unieke uitstraling, waardoor de foto’s sneller herkent worden op internet en daardoor ook doorwerkt op uw bedrijfspresentatie. Daarnaast is het mijn mening dat een witte achtergrond geen toegevoegde waarde heeft. Dit omdat u dan voor zowel bedrijf A, B of C kunt werken, zonder dat dit duidelijk is. Daarnaast zegt het niets over wie u bent. Kies daarom voor een mooie locatie voor uw fotoshoot met deze tips:

Tips voor het kiezen van de locatie van uw fotoshoot:

Tip #1:

Hoe kiest u de locatie van uw fotoshoot?Het allerbelangrijkste wanneer u op zoek gaat naar een locatie voor uw fotoshoot is dat deze locatie bij u past. Kies dus niet voor een oude fabriekshal als u dit helemaal niet mooi of fijn vindt! Gaat u graag wandelen in een natuurgebied bij u om te hoek? Pak dat dan als locatie van uw fotoshoot!

Tip #2:

Gaat u de foto’s gebruiken voor uw website of social media? Laat dan uw werk in de locatie terug komen. De man op de foto hiernaast werkt bijvoorbeeld in de infrastructuur, dus heeft hij ervoor gekozen om de A2 als achtergrond te gebruiken. Of zoals bij de foto hierboven, waarbij de regio waarin het bedrijf werkzaam is, is verwerkt in de foto! Hierdoor worden het echt persoonlijke foto’s en is de achtergrond van toegevoegde waarde!

Tip #3:

Hoe kiest u de locatie van uw fotoshoot?Natuurlijk kunt u ook uw eigen stijl laten terugkomen in de foto’s. De vrouw op de foto hiernaast houdt bijvoorbeeld erg van de brocante stijl en heeft dit ook laten terug komen in haar huis en website. Dus moest de fotoshoot ook op een locatie worden gemaakt met dezelfde stijl. Uiteindelijk kwam de zoektocht uit bij haar thuis: Precies in haar stijl en kleuren! Zo makkelijk kan het dus zijn!

Tip #4:

Zoek niet te ver! Zoals bij de vorige tip ook al terug komt, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om de locatie van uw fotoshoot te kiezen. Het park om de hoek, het oude pand in de straat of gewoon bij u thuis kan al de perfecte locatie zijn voor uw fotoshoot. Zolang het maar bij u past!

Tip #5:

Bent u nog op zoek naar inspiratie? Dan is het misschien slim om eens op Google Maps te gaan rondsnuffelen. Door van boven een keer door de regio te snuffelen, kunt u verrassende ideeën krijgen!