Als boeken-liefhebber lees ik ook graag veel zakelijke boeken. Een goed managementboek helpt mij regelmatig als ik even vast zit in een situatie of door wil groeien maar niet weet waar ik moet beginnen. Daarnaast is het heel ontspannend om tijdens de lunch op een drukke dag even de tijd te pakken om ontspannen te gaan lezen.

Managementboek #1: De ondernemersmythe van Michael E. Gerber

De ondernemersmythe van Michael E. Gerber verandert de blik op jouw bedrijf! Je doet waar je goed in bent en jouw klanten zijn tevreden. Maar hoe zorg je ervoor dat je misbaar wordt in jouw bedrijf? Michael legt je op een zeer interessante manier uit hoe je een succesvol bedrijf opstart. Lees dit boek helemaal door als je wilt weten wat het voor jou kan betekenen, want het is een systeem dat uit vele stappen bestaat.

Managementboek #2: Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferris

Op zoek naar een goed managementboek? Dit is mijn Top 5!Het klinkt ideaal om maar 4 uur per week te hoeven werken. Toch zal dit boek van Tim Ferris je heel veel brengen. Het gaat vooral over de manier waarop je geld kunt verdienen, zonder dat je er direct tijd aan besteedt. Maar hij legt ook uit hoe je er voor kunt zorgen dat je het leven kunt leiden wat je graag wilt en wat daar daadwerkelijk voor nodig is.

Managementboek #3: The Purple Cow van Seth Godin

The Purple Cow is mijn favoriete boek over marketing! Het werpt een heel andere blik op marketing. Het gaat over opvallen en over op welke manier je dat doet! Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden, waardoor je er zo doorheen bent. Marketing bedrijven op de manier die Seth beschrijft, zorgt dat het helemaal niet zo moeilijk is!

Managementboek #4: De 7 eigenschappen van Effectief Leiderschap van Stephen R. Covey

Hoewel De 7 eigenschappen van Stephen R. Covey een uitdaging zal zijn om te lezen, is dit boek die uitdaging zeker waard! Als je eenmaal gewend bent aan de manier waarop Stephen Covey zijn boodschap duidelijk wil maken en de begrippen begint te begrijpen, is dit boek een bron van kennis. Het eerste deel gaat over jou en hoe je zelf het meeste uit je leven kunt halen. Het tweede deel gaat over jouw omgang met andere mensen en hoe je ook daar het meeste uit kunt halen.

Managementboek #5: Getting Things Done van David Allen

Op zoek naar een goed managementboek? Dit is mijn Top 5!Naast het boek van Stephen Covey vind ik het boek Getting Things Done van David Allen ook erg fijn om er voor te zorgen dat ik niets vergeet en alles af krijg wat ik moet doen. Het systeem van David Allen focust op de grote hoop met dingen die je per dag ontvangt en moet verwerken. Ben je niet zo van de systemen? Dan is het toch een goed idee om dit boek door te lezen en eruit te halen wat je wel kunt gebruiken!

Wat is jouw favoriete managementboek? Heb je nog een tip voor een boek dat echt het lezen waard is? Dan hoor ik het graag! Laat hieronder een reactie achter!