Een paar weken geleden kreeg ik contact met Michelle Zacht om een keer wielerfoto’s te gaan maken van haar. Aangezien ze zowel op een racefiets, mountainbike en strandracer fietst, was voor mij de keuze al snel gemaakt om niet met 1 fiets foto’s te gaan maken. Dus toen vorige week eindelijk mooi (vorst)weer was voorspelt, maakte Michelle en ik plannen voor de fotoshoot. Toen Peter dat hoorde, wilde hij wel een 3e keer voor mijn camera gaan fietsen (ik fotografeerde hem al op zijn mountainbike in de Drunense Duinen en op zijn racefiets in Zuid-Limburg). Daarnaast had hij net een nieuw frame ontvangen van zijn mountainbike, dus mochten nieuwe foto’s natuurlijk niet ontbreken. Dus gingen we op zaterdagochtend al vroeg foto’s maken!

Wielerfoto’s bij Heusden en op het mountainbikeparcours van Dorst!

Als eerste locatie hadden we gekozen voor de Brug bij Heusden. Hier lopen een paar hele mooie fietspaden en daarnaast zouden we hier ruimte genoeg hebben om mooie silhouetfoto’s te maken met een laagstaande zon. Als je in de winter verblijd wordt met de zon, dan moet je hem natuurlijk ook wel gebruiken ;-)

Wielerfoto gemaakt bij de brug bij Heusden
Wielerfoto met een prachtige bomenrij op de achtergrond
Wielerfoto met een prachtige zonsopkomst en de fietsers in silhouette
Wielerfoto met de brug bij Heusden als achtergrond
Michelle Zacht fiets langs de Maas
Wielerfoto van 2 fietsers met de brug van Heusden op de achtergrond
Wielerfoto op een fietspad naast de maas
Wielerfoto van 2 fietsers op een fietspad
Wielerfoto van Michelle Zacht in Noord-Brabant
Wielerfoto van Michelle Zacht in Noord-Brabant
Wielerfoto van Peter in Noord-Brabant
Detailfoto van de Isaac Meson
Wielerfoto van Peter op een fietspad, met warme handschoenen aan

Nadat we de wielerfoto’s bij Heusden gemaakt hadden (en onder het genot van een kop thee waren opgewarmd), gingen we door naar Dorst om daar op het mountainbike parcours foto’s te maken. Ook ik haalde mijn mountainbike uit mijn auto en met z’n 3e gingen we het parcours op. Dit parcours is relatief kort, maar heeft heel veel bochten en toch een paar behoorlijk steile beklimmingen, waardoor het de ideale plek was om foto’s te gaan maken.
Dat er dus een paar bochten op de foto moesten komen was al snel duidelijk. En natuurlijk mochten die steile beklimmingen ook niet ontbreken. Daarnaast was er op de heide een hele leuke locatie met meerdere kleine bochtjes achter elkaar. En die locatie werkte echt goed om ook nog een paar mountainbike wielerfoto’s van Peter en Michelle samen te maken!

MTB foto van Michelle Zacht op het parcours van Dorst
Detailfoto van een Cube Mountainbike
Detailfoto van het stuur van een Bianchi Mountainbike
MTB foto van 2 mountainbikers op het parcours van Dorst
Detailfoto van een Bianchi mountainbike met tubeless band en wiel met schijfremmen
Detailfoto van een Cube Mountainbike met gele accenten
MTB foto's in Dorst gemaakt - Een paar korte bochtjes achter elkaar
MTB foto's gemaakt in Dorst op een punt met meerdere bochtjes achter elkaar

Als laatste nog wat beelden van achter de schermen! Dat is het fijne voordeel wanneer je met meerdere mensen op stap gaat! Met dank aan Peter die (met mijn reservecamera :-) ) de foto van mij en Michelle maakte. En met dank aan Michelle die de fiets-selfie maakte en de foto van mij terwijl ik Peter fotografeerde. Hierbij dus ook meteen het bewijs dat ik zelf op de mountainbike mee ben gegaan!
Achter de schermen bij een sportfotoshoot
Achter de schermen bij een sportfotoshoot

Wat vind jij van deze wielerfoto’s? Zou jij ook zulke wielerfoto’s van jezelf of voor je bedrijf willen hebben?

Neem dan snel contact op!