Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - MTB Fotoshoot in de Drunense Duinen

Ieder jaar denk ik “Het afgelopen jaar was leuk, maar volgend jaar ‘moet’ beter!”, totdat ik zo aan het einde van dit jaar aan het nadenken was over 2015. Het was nog geen perfect jaar, maar het was wel een heel mooi jaar. Voor het eerst is het dus dat volgend jaar beter ‘mag’ zijn, maar ik ben ook heel blij als het net zo goed is als dit jaar! In deze blog deel ik graag mijn hoogtepunten van 2015!

2015 was voor mij een jaar dat mij altijd zal bij blijven staan als het jaar dat ik de keuze nam om te specialiseren. Al jaren roep ik dat ik graag als fotograaf naar de Olympische Spelen wil en dat ik me verder wil in de (zakelijke) sportfotografie. De sport die ik fotografeer maakt mij echt niet uit. Helaas merkte ik dat dat niet goed werkte en besloot ik om de zomer van 2015 te gebruiken om te kiezen tussen mijn 2 favoriete sporten om te fotograferen: de paardensport en de wielersport. Al snel merkte ik dat ik me beter voelde bij de wielersport en was de keuze gemaakt. Ik gaf mezelf 3 tot 6 maanden om het te gaan proberen in deze sport en nu, 4 maanden later, wil ik niet meer terug! 😀 Deze keuze heeft me al op veel mooie plekken gebracht, in contact met leuke mensen en nieuwe klanten en voor 2016 staan nog veel mooie dingen op stapel! Bring it on! Ik heb er echt zin in!

Omdat dit zo’n leuk jaar was met heel veel mooie en leuke foto-opdrachten, heb ik alleen de mooiste foto’s geselecteerd voor dit overzicht. Een deel van mijn opdrachten mag ik namelijk ook niet publiceren op mijn website en anders zou dit overzicht ook wel heel erg lang worden!

Ik begon mijn jaar met een hele leuke fotoshoot van Bonnie in de Gruyterfabriek in Den Bosch!

Jaaroverzicht 2015: Zakelijk Portret fotoshoot in Den Bosch
Op een zonnige maar koude februari dag mocht ik de dames van Paard & Lifestyle fotograferen. Gelukkig konden we binnen ook gebruik maken van de mooie zon!
Jaaroverzicht 2015: Zakelijk Portret fotoshoot in Den Bosch
In maart was het weer tijd voor het jaarlijkse Landelijke Congres Illegaal Grondgebruik, waar ik foto’s moest maken voor Liesbeth van Leijen!
Jaaroverzicht 2015: Evenementenfotografie bij Congres Illegaal Grondgebruik
In april was het dan eindelijk tijd om weer lekker naar buiten te gaan en mocht ik foto’s voor My Equine Business maken. Dit nieuwe bedrijf van mijn goede vriendin Gwenda Melsen was toen net gestart en voor haar nieuwe website had ze goede foto’s nodig.
Jaaroverzicht 2015: reclamefotografie voor My Equine Business
Ook mocht ik op een mooie lente-middag opnieuw foto’s maken van Swier! Hij stond 2 jaar eerder ook al voor mijn lens! Erg leuk om zo’n fotoshoot weer te mogen maken en weer bij te kletsen!
Jaaroverzicht 2015: Zakelijk Portret fotoshoot in Den Bosch
Op de langste dag van het jaar was het weer helaas niet goed, maar dat weerhield ruim 150 deelnemers niet om tijdens de Longest Day Mountainbike Marathon maximaal 10 rondjes door de Drunense Duinen te mountainbiken. Ik was gevraagd door 1 van de deelnemers om foto’s te komen maken tijdens deze prachtige marathon voor het goede doel!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - MTB Wedstrijd bij de Zandmeren
Deze zomer ben ik samen met Joyce Schieven (zelf fotografe) een fotoshoot op de Veluwse Heide gaan maken. Ik maakte foto’s van haar en zij maakte foto’s van mij. Dit was echt een geslaagde middag!
Jaaroverzicht 2015: Zakelijk Portret fotoshoot bij de Postbank
Deze foto’s van mij zijn dus door Joyce gemaakt 😉
Jaaroverzicht 2015: Zakelijk Portret fotoshoot bij de Postbank door Joyce Schieven
In september was het dan eindelijk zo ver dat ik de keuze maakte om mij te specialiseren in de wielerfotografie. Om hier direct een goed begin mee te maken, ging ik begin oktober (voordat het slechte weer kwam) met Peter naar Zuid-Limburg om foto’s te maken op de bekendste heuvels van Nederland: Camerig, de Gulpenerberg en natuurlijk de Eyserbosweg! Dit was echt een heerlijke dag!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - Wielrenfotoshoot in Zuid-Limburg Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - Wielrenfotoshoot in Zuid-Limburg
De dag na de fotoshoot met Peter was de Zandmerencross in Kerkdriel, een grote MTB wedstrijd rondom de Zandmeren waar ik ook foto’s ging maken!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - MTB Wedstrijd bij de Zandmeren
Een paar dagen later was het al tijd voor mijn eerste opdracht in de wielersport: foto’s maken van een Mountainbike test voor Fiets magazine! Wat was het gaaf om die nieuwe fietsen te mogen fotograferen!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - Fotoshoot voor Fiets Magazine
Mijn hoogtepunt van dit jaar was misschien toch wel dat ik foto’s mocht maken in de keuken van Marianne Vos voor de ontwerper en maker van deze keuken. Haar olympische medailles waren speciaal voor deze gelegenheid uit te kluis gehaald en zelfs haar fiets was naar binnen gehaald voor de foto’s!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - Reportage bij Marianne Vos
Toen de bladeren geel begonnen te kleuren en het weer wel heel goed was voor de tijd van het jaar, maakte ik in de Drunense Duinen een fotoshoot van Thomas. Zelf was ik ook op een mountainbike meegegaan, zodat we makkelijker naar verschillende mooie plekken konden en zelfs het pad af gingen voor extra mooie foto’s. En het resultaat mag er zijn!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - MTB Fotoshoot in de Drunense Duinen
In november mocht ik voor Innovam foto’s maken op de kartbaan van Tim en Tom Coronel tijdens de uitreiking van de Beste Leermeester 2015. Wat was dat een gave locatie om foto’s te mogen maken!
Jaaroverzicht 2015: Evenementenfotografie in Kartcentrum van Tim en Tom Coronel
Mijn laatste hoogtepunt van dit jaar was dat ik foto’s mocht maken tijdens een baanclinic door Steven Rooks van het Olympic Stadium Cycling Network. Hoewel de locatie behoorlijk donker was, was het een hele geslaagde middag!
Jaaroverzicht 2015: Wielersportfotografie - Fotomarketing bij Baanclinic voor Steven Rooks

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Verwijder allesVerstuur