Herken je dit: je hebt foto’s laten maken bij een professionele fotograaf voor je website en social media kanalen, vervolgens krijg je (heel fijn en lekker snel) de foto’s toegestuurd via WeTransfer en download je ze op je computer. Maar Instagram en Facebook gebruik je op je telefoon. Zeker Instagram is best lastig om vanaf je computer te gebruiken en zal je vooral via je smartphone gebruiken. Dus nu wil je de foto’s vanaf je computer op je telefoon zetten, maar hoe? Het is heel simpel en in deze blog help ik je hier graag mee! 

Er zijn tal van opties om de foto’s vanaf je computer op je telefoon te zetten, maar om het simpel te houden hou ik het bij de 3 makkelijkste manieren (naar mijn idee). Mocht je een andere optie weten, laat het dan vooral weten in de reacties hieronder! Dan wordt dit een compleet naslagwerk en maken we er samen een mooie lijst van!

Extra tip: gebruik de lage resolutie foto’s!

Wanneer je foto’s op social media zet, geldt altijd deze regel: gebruik de lage resolutie foto’s! Heb je de foto’s alleen op hoge resolutie ontvangen van je fotograaf? Vraag dan aan de fotograaf of hij/zij de foto’s in lage resolutie voor Social Media wil opsturen naar je.
De foto’s op hoge resolutie zijn sowieso alleen geschikt voor drukwerk en niet om online te gebruiken. Deze foto’s zijn vaak enkele mb’s groot en het duurt dus lang om de foto’s te up- en downloaden. Wanneer je deze foto’s op je website gebruikt, wordt je website er ook nog eens flink traag door. Focus dus op de lage resolutie foto’s!

3 manieren om foto’s vanaf je computer op je telefoon zetten

Mail de foto’s naar jezelf

Hoe vaak check jij je mail op je smartphone en hoe vaak stuur je een mail naar jezelf als herinnering? Als je een beetje zoals mij bent: heel vaak ;-) Maak daar dan nu gebruik van en mail de foto’s van de fotoshoot naar jezelf (dit werkt soms beter als je ze vanaf of naar je hotmail- of gmail adres stuurt, niet ieder systeem accepteert het als je grote bestanden naar jezelf mailt).
Daarna open je die mail via je telefoon en kan je de foto’s opslaan op een plek waar je ze makkelijk terug kanvinden. Dit is zeker ideaal als het om 10 tot 20 foto’s gaat. Grotere aantallen is soms te groot om te mailen of je bent lang bezig om ze 1 voor 1 op te slaan. Natuurlijk kan je op deze manier andere bestanden op je telefoon opslaan ;-)

Gebruik Dropbox, Onedrive of een andere Cloud-opslag om foto’s vanaf je computer op je telefoon zetten

Een andere manier om je foto’s op je telefoon te downloaden is door de foto’s op te slaan in een Cloud-opslag. Mijn favoriet hiervoor is Dropbox. Dropbox heeft namelijk ook een makkelijke app voor op een smartphone waarmee alle bestanden makkelijk terug te vinden zijn. Als je de foto’s dus via je computer op Dropbox.com of via het desktop-programma upload, kan je die foto’s ook terugvinden in de app en ze allemaal (tegelijkertijd of elke keer wanneer je een foto wilt gebruiken) downloaden. Vergelijkbare systemen zijn bijvoorbeeld ook OneDrive van Microsoft of iCloud wanneer je een iPhone hebt.

Tip: Deze apps hebben ook de mogelijkheid om standaard de foto’s vanaf je telefoon te uploaden naar de cloud (wanneer de telefoon verbonden is met WiFi en nog een bepaald batterijniveau heeft). Zo maakt je telefoon dus ook standaard een backup van de foto’s die gemaakt zijn en kan je niet per ongeluk foto’s kwijt raken! Ik vind dit een absolute must! Lang niet alle foto’s wil ik bewaren, maar er zijn genoeg foto’s die ik graag nog een keer wil terug zien. En ik ben zelf niet heel goed in het onthouden van het backuppen van mijn telefoon.

Plan de berichten in vanaf een computer

Wat misschien nog wel makkelijker is, is om de berichten op Social Media te schrijven op je computer of laptop. Dan kan je makkelijker vooruit plannen, teksten schrijven en hashtags kopiëren. Ik gebruik meestal de website Later.com of Tailwind.com om mijn posts in te plannen (hoewel ik niet heel actief op Instagram ben…). Het voordeel van deze websites en apps is ook dat je hier al foto’s kunt inladen vanaf een computer en die vervolgens vanaf een telefoon kunt bekijken en posten op Social Media. Daarmee heb je de foto’s dus altijd voor handen (waar je ook bent of welk apparaat je dan ook gebruikt) en kan je direct je bericht posten of inplannen. En er zit geen maximum aan de hoeveelheid foto’s je upload. Alleen ik ben er al wel achter gekomen dat een grote bibliotheek aan foto’s het niet altijd makkelijk is om foto’s terug te vinden. Vooral omdat het dan vaak even duurt voordat de foto’s laden en je echt aan het zoeken bent.

Welke apps of manieren gebruik jij voor foto’s vanaf je computer op je telefoon zetten? Deel het in de reacties hieronder!

Disclaimer: enkele links in dit bericht zijn referral-links. Dat betekent dat wanneer jij registreert via mijn link, dat ik gratis extra opslag o.i.d. ontvang. Natuurlijk is het ook mogelijk om via Google deze bedrijven te zoeken of op de homepagina van deze bedrijven een account aan te maken.