De eerste fietstochten met mijn racefiets

In de vorige blog kon je lezen dat ik eindelijk mijn racefiets binnen had. Tijd om te gaan fietsen dus! De eerste 3 tochtjes zitten er al weer op en ik heb inmiddels al weer veel bijgeleerd. En dankzij mijn Mio Cyclo 315 heb ik een mooie registratie van mijn ritten. Benieuwd hoe mijn eerste tochtjes waren? Lees dan snel verder!

De allereerste tocht

De eerste fietstochten met mijn racefietsDe foto’s van mijn fiets waren gemaakt, dus tijd om op de fiets te stappen en een rondje te gaan maken. Ik had de dag ervoor al geoefend met in- en uitklikken met mijn fietschoenen en pedalen (daarover volgt later nog een uitgebreide blog). Ook had ik vooraf al bedacht hoe ik zou gaan fietsen en had ik een route uitgestippeld waarbij ik veel mogelijkheden had om de route af te breken of juist door te fietsen. Dit vond ik wel een fijn idee voor als het toch niet meer zou gaan.
Het eerste stuk ging goed. De eerste fietstochten met mijn racefietsHet was fris, maar goed te doen en ik had een lang fietspad uitgezocht om alvast wat kilometers te kunnen maken. Wel was ik begonnen met wind tegen. Dat was best pittig, maar ik wist dat het goed zou komen als ik ging draaien. En dat gebeurde gelukkig ook! Extra fijn was dat ik toen op een behoorlijk nieuw fietspad kwam (zie foto boven) en dus lekker door kon fietsen.
Helaas had ik de kou toch onderschat en kreeg ik (te) snel koude voeten. Daardoor had ik uiteindelijk besloten om toch maar mijn rit eerder af te breken dan ik van plan was en naar huis te rijden. Toch bijna 18 km gereden in iets minder dan een uurtje! Daar was ik heel blij mee!

De tweede tocht

De eerste fietstochten met mijn racefietsNa de eerste tocht werd het helaas slechter weer en moest ik nog terug naar de fietsenwinkel omdat er een te breed stuur op mijn fiets zat. Dus heb ik het stuur laten verwisselen en bij thuiskomst natuurlijk direct deze aanpassingen uitgeprobeerd (hele goede smoes al zeg ik zelf 😉 ). Deze keer had ik de route hetzelfde aangepakt, met meerdere mogelijkheden om de route af te snijden of langer te maken.
Ik begon met de route die ik ook altijd naar school fietste. Dat ging nu wel een stuk makkelijker dan destijds op mijn oma-fiets (zeker op de dagen met heel slecht weer). De eerste fietstochten met mijn racefietsDaarna dook ik de polder in en op zoek naar nog een paar redelijke nieuwe fietspaden. Heerlijk lange stukken rechtdoor fietsen met de wind in de rug. Inmiddels had ik ook overschoenen gekocht, dus deze keer niet vanwege koude voeten hoeven te stoppen. Alleen kwam ik deze keer in wat tijdgebrek, waardoor ik iets eerder moest stoppen. Maar deze keer wel met een gemiddelde snelheid van 20,6 km/u! Ik ben er trots op!

Wat ik het lastigste vond tijdens deze tochten is de opbouw: hoe zorg je voor een goede warming up? Moet je volle bak rijden of juist wat rustiger? En hoe rustig is dat dan? Hoe zorg ik ervoor dat ik mezelf niet compleet leeg fiets? Dat soort dingen. Dus daar is mooi de komende tijd voor om dat uit te gaan zoeken.

Komende zaterdag start mijn Start2bike trainingen, dus natuurlijk volgt daar ook snel een blog over!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit