Merida Ride 400 - Mijn eerste racefiets!

In het vorige bericht van deze serie kon je lezen dat er bij mijn bikefitting 1 fiets als beste ‘uit de test’ kwam. Dat was de Merida Ride 400 in de maat 56 cm! Hij klopt niet alleen qua afmetingen, maar ook voldoet hij verder nog helemaal aan mijn wensen! Dus was voor mij de keuze helemaal niet moeilijk! Op naar de fietsenwinkel!

Via Peter (ja, die van die mtb- en racefotoshoots!) kwam ik uit bij Louis van Dijk fietsen in Breda. Het is misschien niet de winkel die het dichtstbij is voor mij, maar de service en prijzen zouden hier heel goed zijn en daar heb ik graag iets voor over. Dat was ook goed te merken, want het eerste gesprek duurde ongeveer 2 uur waarbij we het over alle aspecten van de wielersport hebben gehad. Ik kreeg zelfs nog meerder tips mee over bedrijven waar ik contact mee moet opnemen en zo. Echt super! En 11 dagen later was mijn fiets al binnen!
Ook toen ik de fiets ging ophalen was het net zo gezellig, maar was het onderwerp natuurlijk wel heel duidelijk:

Mijn Merida Ride 400

Merida Ride 400 - Mijn eerste racefiets - Het complete plaatje

Even voor de fietsfanaten en technische mensen onder ons: Deze fiets is afgemonteerd met een Shimano 105 5800 groep, alleen het crankstel is een Shimano RS500 (compact 50-34) en de remmen zijn van Merida zelf (Merida Road Pro).

Voor de niet zo technische mensen onder ons die wel iets van (standaard) fietsen weten: er zitten 22 versnellingen op (2 voor en 11 achter), het frame is van aluminium op een paar kleine onderdelen van carbon na. Oh ja, en schakelen doe ik met de ‘remmen’ (shifters genaamd). Om het makkelijk te maken 😉 Maar het belangrijkste: hij fietst heel erg fijn!!

Uit de bikefitting bij Bike Passion kwam heel duidelijk een ander zadel naar voren, dus deze heb ik er natuurlijk meteen op laten zetten (de Selle Italia Diva gel flow).
En binnenkort moet ik al weer terug, want er zit nu een stuur van 44 cm breed op, terwijl uit de bikefitting een stuur van 42 cm kwam als beste. Maar dan komt er waarschijnlijk wel stuurlint met een roze accent op! 😀 Daar zal ik dan nog foto’s van delen!

Natuurlijk heb ik van alle details uitgebreide foto’s gemaakt!

De cassette en crankstel:
Details van de cassette en de crank

De voor- en achterderailleur (in omgekeerde volgorde haha)
Details van de derailleurs

Het stuur met de shifters en het zadel
Merida Ride 400 - Het stuur en gepersonaliseerde zadel-keuze

De remmen en de voorvork (met het roze accent op mijn wielen!)
Details van de remmen en banden

De shifters en even creatief gedaan met mijn standpunt
Merida Ride 400 - Creatief met standpunten en details van de shifters

Tijd om te gaan!
Merida Ride 400 - Mijn eerste racefiets - Tijd om te gaan!

Wat vind jij ervan?

In het volgende bericht lees je over het eerste tochtje dat ik er al mee gemaakt heb!

1 Comment
  1. Fons

    Een pareltje dat niet meer in productie is.?

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit