Reclamefotografie in Den Bosch – Begin oktober werd ik benaderd door Anneke en Muriel van Huis van Jonathan omdat zij met redelijke spoed foto’s nodig hadden voor hun nieuwe website Relatie zonder Stress. Dit nieuwe concept gingen ze een paar weken later lanceren op een beurs en daarvoor moest de website inclusief mooie foto’s klaar zijn. Geen probleem, dat wordt geregeld! In deze blog lees je hoe we dit aangepakt hebben om tot het mooie resultaat te komen. 

De briefing

Nadat we telefonisch de datum voor de fotoshoot hadden vastgelegd, hebben Muriel en Anneke mij per mail hun wensen gestuurd.

 1. Wij willen een goede portret/profielfoto van ons beide.
 2. Een paar leuke foto’s van ons samen; sprankeling, vitaliteit, plezier, enthousiasme, gedegen, kwaliteit moet tot uitdrukking komen
 3. foto’s waarin:
  * we beweging en verbinding uitdrukken.
  * in beeld krijgen ‘uit je comfortzone’ komen
  * écht contact maken en in contact zijn
  * samenwerking
  * burn-out/vitaliteit
  * balans

Ik word altijd enthousiast van dit soort lijstjes, omdat het veel mogelijkheden geeft tot leuke en spontane foto’s. En vooral uit de 2de wens kwam voor mij duidelijk wat het gevoel in de foto’s moest worden: plezier, enthousiasme en vrolijkheid. Ik had er al meteen zin in! Tijd voor een mooie opdracht Reclamefotografie in Den Bosch.

En natuurlijk regent het dan op de afgesproken dag

Ik weet ook wel dat de kans op regen in Nederland behoorlijk groot is, maar vaak spreek ik toch af om buiten foto’s te gaan maken zonder daar rekening mee te houden. Helaas kwam het met deze fotoshoot niet goed en regende het de hele middag dat we foto’s wilden gaan maken.

Gelukkig is er altijd een oplossing en was het sowieso het plan al om ook bij Anneke en Muriel op kantoor foto’s te maken. Dus zijn we deze foto’s maar eerst gaan maken.

Lachen maar

Bij het maken van de eerste foto’s bleek dat het geen probleem was voor Muriel en Anneke om plezier te hebben tijdens het foto’s maken. Zelden heb ik dames voor de camera die zo makkelijk en ontspannen lachen. Soms moest ik ze zelfs tegen houden, omdat de foto’s anders te vrolijk werden en daarmee niet de juiste indruk zouden geven. Wat een luxe probleem ;-)

Reclamefotografie Den BoschReclamefotografie Den Bosch

De dames hadden ook een oude foto die ze graag opnieuw wilden maken. Dit is inmiddels hun signature foto geworden, waaraan veel mensen hun herkennen. Dus natuurlijk hebben we die ook meteen gemaakt. Een mooie zachtpaarse wand was daar perfect voor. Juist in deze foto spat het plezier dat voor Anneke en Muriel zo belangrijk is ook van de foto. En we hebben hierbij ook rekening gehouden met dat de naam van Anneke meestal voorop en dus links staat. Door Anneke ook links te plaatsen, klopt deze foto dus ook wanneer hun namen ergens vermeld staan. Dat zijn de kleine details die de foto’s maken.

Reclamefotografie Den Bosch

Zeg nu zelf: van dit soort foto’s wordt je toch vrolijk?

Poging 2 – Buiten fotograferen

Gelukkig werd het uiteindelijk wel mooi weer, zodat we een week later toch nog de foto’s konden maken die zo belangrijk waren voor de nieuwe website. Als locatie hadden we de Zandverstuiving in Rosmalen uitgekozen. Een plek waar ik graag kom om foto’s te maken en lekker ontspannen te wandelen. Het paste qua sfeer ook precies bij wat we neer wilden zetten met de foto’s.

Inmiddels waren de roze jasjes voor Anneke en Muriel ook binnen. Hiermee zouden ze op de beurs gaan staan, dus dan is het ook goed voor hun herkenbaarheid om hiermee foto’s te maken en te gebruiken op hun website. Deze herkenbaarheid creëren vind ik heel belangrijk bij reclamefotografie.

Reclamefotografie Den BoschPersonal Branding Fotografie Den Bosch

En natuurlijk wilden Anneke en Muriel ook met deze mooie jasjes hun herkenbare foto maken. Super leuk!

Daarna gingen we foto’s maken die het gevoel uitdrukte waar de dames hun klanten mee willen helpen. Dingen die je in een relatie tegen komt, zoals dat de ene aan het schreeuwen is en de ander niet (lijkt) te luisteren, dat je maar 1 kans hebt op een goede 1e indruk, dat de ene hard werkt terwijl de ander helemaal niets doet, enz. Wat hebben we een plezier gehad met het maken van die foto’s! Soms was het echt lastig om onze lach in te houden.

Reclamefotografie Den Bosch

Personal Branding Fotografie Den Bosch

Reclamefotografie Den Bosch

Reclamefotografie Den Bosch

De leukste foto’s hebben we mijn inziens aan het einde gemaakt. Het idee van Anneke en Muriel was namelijk dat je moet kunnen blijven spelen en plezier hebben. Zelf hadden ze al bedacht dat ze dan uit de boom konden hangen en ik gaf daarbij als suggestie dat ‘sneeuwengelen’ in het zand maken ook wel heel erg leuk zou zijn. Dat hoefde ik geen 2x te zeggen ;-)

Reclamefotografie Den Bosch

Reclamefotografie Den Bosch

Ik vond dit een geweldig leuke opdracht Reclamefotografie in Den Bosch. Het eindresultaat op hun website is ook erg leuk geworden en de plannen voor de vervolg-fotoshoot beginnen inmiddels al te ontstaan.

Ben jij ook op zoek naar Reclamefotografie in Den Bosch en mooie foto’s voor jouw bedrijf?

Ik help je graag verder! Door samen na te denken over de beste invulling van de foto’s, komen we zeker tot een mooi resultaat!

Lees hier verder voor meer informatie. Ik help je graag verder met reclamefotografie in Den Bosch.