Eneco Tour in Breda - De Tijdrit - Team Lotto - Jumbo

Vorig jaar in december zat ik al aan tafel met de organisatie om de fotografie te bespreken en 20 september was het eindelijk dan zover. De Eneco Tour in Breda met een tijdrit van 9 km door het centrum en het Mastbos! Alle grote namen stonden aan de start van deze korte tijdrit. Natuurlijk was er voorafgaand aan de start alle ruimte om foto’s te maken van deze kampioenen! 

De Eneco Tour in Breda staat ieder jaar op het programma en ieder jaar weet de organisatie er weer iets moois van te maken. Dit jaar kregen ze daarbij ook nog medewerking van het weer. Hoewel het eind september was, was het prachtig weer met een heerlijke herfstzon en een temperatuur die boven de 20 graden uitsteeg. Wat kan ik dan genieten van zo’n middag buiten zijn!

Voor de start van de Eneco Tour in Breda was er een Kids Ride georganiseerd. Onder leiding van Leontien Zijlaard-van Moorsel gingen 2 groepen kinderen eerst het parkoers van de tijdrit fietsen. Daarna was het toch echt tijd voor de grote mannen met o.a. Tom Dumoulin, Greg van Avermaet, Peter Sagan, Tony Martin en nog vele anderen.

Zoals bij iedere tijdrit was ook bij de Eneco Tour in Breda alle ruimte om de renners te bekijken en te fotograferen bij de Warming Up. De bussen stonden strategisch opgesteld op de parkeerplaats en iedereen was van dichtbij te bewonderen. De technische mannen troffen de laatste voorbereidingen om een goed resultaat neer te zetten, terwijl de renners zich warm fietsten. Het publiek genoot er zichtbaar van.

Bij de start stond het natuurlijk rijen dik, net zoals op de Singel waar de renners 2x langs kwamen! Wie wil al die bekende mannen nu niet zien? Gelukkig kon ik met mijn perskaart aan de andere kant van de start staan en daardoor toch mooie foto’s maken. Het was heel gaaf om Tom Dumoulin te zien starten en natuurlijk ook Olympisch Kampioen op de weg Greg van Avermaet.

Nadat ik verschillende renners bij de start had gefotografeerd, pakte ik mijn (leen)fiets om de achterkant van het parkours van de Eneco Tour in Breda op te zoeken in het Mastbos (als ik het goed heb). Hier was het een stuk rustiger met het publiek en was er alle ruimte om de renners in volle vaart op de foto te zetten. Voor mij ook genoeg ruimte om originele foto’s te maken.

Ik heb van deze middag bij de Eneco Tour in Breda genoten! Hopelijk kan jij nog even nagenieten van de foto’s!

Bekijk hier alle foto’s van de Eneco Tour in Breda

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Verwijder allesVerstuur