Indurain en Delgado - Titans of Cycling van Cima Coppi

Soms krijg je de vraag voor een opdracht waar je toch even stil van wordt en daarna heel hard juicht. Voor mij was deze opdracht precies zo’n opdracht! Hoe gaaf was het dat ik foto’s mocht maken van het fietsevenement van Cima Coppi: Titans of Cycling met Miguel Indurain en Pedro Delgado in de Limburgse heuvels. Zij zijn samen goed voor maar liefst 6 Tour de France overwinningen.Ā 

De middag begon natuurlijk met een kop koffie, een stuk Limburgse vlaai en flink bijkletsen voor de mannen die elkaar al weer tijden niet meer gezien hadden. Ook de pers (Limburg 1 en de NOS) hadden hoogte gekregen van dit evenement en waren natuurlijk ook aanwezig. Na de koffie werd het tijd om de fietsen uit de stalling te halen en aan de slag te gaan. Indurain en Delgado hadden leenfietsen gekregen en moesten die natuurlijk nog wel even goed afstellen. Als echte pro’s controleerde ze hun fietsen goed!

Ook het foto- en handtekening-moment mocht niet ontbreken. Hoe vaak heb je immers de kans om met een Tour-winnaar op de foto te gaan? Ook hield Steven Rooks nog even een praatje. Hij kent Indurain en Delgado immers goed van de tijd dat ze samen in het peleton fietst (en Delgado het won van Steven in de strijd om de gele trui).

Eindelijk was het dan tijd om te gaan fietsen en helaas ook het moment dat het ging regenen. Dat weerhield echter niemand er van te genieten van deze unieke toertocht.

Samen met de cameraman die er vanuit Cima Coppi ook bij was, heb ik de groep op verschillende punten op het parkoers opgewacht. Op de Gulpenerberg is de hele groep onderaan de helling gestopt en zijn alle renners alleen of met een klein groepje samen met Indurain en Delgado naar boven gefietst, zodat ik een persoonlijke foto van ze kon maken. Wat vond ik het prachtig dat deze mannen dat wilde doen voor de groep! En de foto van Indurain, Delgado en Steven Rooks is daarin echt gaaf. Wat hebben die mannen hard gestreden in hun tijd!

Helaas was er weer slecht weer op komst, dus werd er rechtstreeks koers gezet naar Parkhotel Valkenburg om de middag af te sluiten met een heel interessant interview met de 2 mannen en een afsluitend diner.

Al met al was het een hele geslaagde dag, ondanks dat het weer niet heel goed wilde meewerken. Ik vond het geweldig om zowel Indurain als Delgado te ontmoeten en te zien hoe vriendelijk en toegankelijk ze zijn. Jammer genoeg spreek ik alleen (nog) geen Spaans, dat was nog makkelijker geweest met Indurain die geen Engels spreekt šŸ˜‰

Bekijk hier de foto’sĀ van de toertocht met Indurain en Delgado

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Verwijder allesVerstuur