Wat kan ik voor jou betekenen?

Ondernemers trots maken (op de foto’s van hun bedrijf) en de beleving van bedrijven in beeld brengen. Dat is wat ik (Mariska Hanegraaf) doe. En dat is dus ook wat ik voor jou kan betekenen. Als ondernemer weet ik heel goed hoe het is om een bedrijf draaiend te houden, vele ballen omhoog te houden en de beste beslissing te maken voor je bedrijf. Daarom help ik jou graag met de foto’s voor jouw bedrijf die helemaal bij jou passen. Personal Branding fotografie is daarbij mijn specialiteit, omdat ik voel wat bij jouw bedrijf past en weet wat goed werkt op websites en social media! Omdat ik al jaren werkzaam ben in de zakelijke fotografie, kan ik goed met jou meedenken om tot foto’s te komen waar jij het meest mee hebt.

Kort samengevat: Ik maak jou trots op jouw bedrijf en de foto’s voor jouw bedrijf. Door de beleving van jouw bedrijf in beeld te brengen!

Wil jij ook trots worden? Neem dan nu contact op!

Wie ben ik, Mariska Hanegraaf?

Als klein meisje wilde ik altijd al foto’s maken. Ik was altijd bezig met de wereld om mij heen vast te leggen en vond het geweldig toen ik een eigen camera kreeg. Toch kwam het idee om fotograaf te worden pas aan het einde van de middelbare school bij mij op. Maar vanaf dat moment kon ik me niet meer indenken dat ik ooit iets anders zou doen. Uiteindelijk kwam ik er achter dat ik ondernemen zelf ook wel erg leuk vind 😉

Nadat ik een fotografie-opleiding in Den Bosch had afgerond, ben ik direct gestart met 11A Fotografie. Eindelijk kon ik mensen trots maken met de foto’s die ik van hun maakte. Snel na de start van mijn bedrijf kreeg ik de mogelijkheid om voor een groot bedrijf te fotograferen en begon ik met kleine stappen steeds meer in het bedrijfsleven te fotograferen. Hoe meer 11A Fotografie groeide, hoe meer ik ook als ondernemer groeide en mijn passie vond in de zakelijke fotografie. Om andere ondernemers te helpen met hun bedrijf. Zelfstandige ondernemers die dezelfde passie voor hun bedrijf hebben als ik.

Daarom dat ik uiteindelijk besloot om mezelf compleet toe te leggen tot Personal Branding fotografie.

Sinds de zomer van 2020 heb ik een 2e bedrijf opgestart om de (spirituele) ondernemers die bij mij komen voor foto’s, nog meer te kunnen helpen door middel van Coaching en Krystic Energy Healing Sessies. Dat bedrijf heeft de toepasselijke naam: Find Your Light. Licht blijft een belangrijk deel van mijn leven haha.

Ik in een paar steekwoorden:

Mariska Hanegraaf – Passie voor zakelijke fotografie, ondernemen en spiritualiteit – Fotografeer met Nikon – Hobby’s zijn wandelen in het bos, fietsen, lezen en piano leren spelen

Laat mij jou trots maken

Mariska Hanegraaf

Mariska Hanegraaf

Dit is wat anderen zeggen over mij.

Gefotografeerd worden is niet mijn grootste hobby. Alleen als ik me echt op mijn gemak voel, dan zie ik ‘mezelf’ terug op de foto. En dat is precies wat Mariska voor elkaar heeft gekregen. De sfeer was heel ontspannen, Mariska was al foto’s aan het maken voor ik er erg in had en gaf fijne aanwijzingen. Ze creëerde in sfeer waarin er alle ruimte was om die foto’s te maken die uitstralen wat ik met mijn bedrijf doe. Ben er zo blij mee! Met hoe ik er zelf op sta, met de belichting, met de compositie. Mariska heeft zelf ook echt goede ideeën voor de foto’s, vaak dingen waar ik zelf niet bij na had gedacht.

Kortom: bij Mariska kan je er zeker van zijn dat ze zichtbaar maakt wat jouw klanten van je moeten zien. Ik heb een hele beeldbank nu met materiaal dat ik kan gebruiken voor mijn website, maar ook voor social media. Heerlijk is dat!

Onze vaste fotograaf waar we jaren heerlijk mee hebben samengewerkt stopte met fotograferen, omdat zij een te groot gezinnetje kreeg. Hierdoor waren wij op zoek naar een nieuwe fotograaf. We zijn wel behoorlijk kieskeurig, omdat we best wel veel ervaring hebben met foto shoots, daarnaast zijn we ook behoorlijk veeleisend, dus vonden we het best spannend om met een nieuwe fotograaf aan de slag te gaan.

We wilden onze koers ook een beetje veranderen, want we zijn best bekend omdat wij veel BN’ers als klanten hebben. Onze meeste klanten komen om medische redenen bij ons, dus de nieuwe foto’s moeten dit ook overbrengen. De uitstraling die wij hadden was vooral cosmetisch, de website van Mariska gaf een hele frisse uitstraling en we hebben een afspraak gemaakt. Ons eerste contact was meteen goed en we hebben 2 fantastische shoot dagen gehad, zowel bij ons in de salon als op locatie. Ze is op alle fronten dubbel en dwars geslaagd en we hopen op een lange samenwerking met 11A Fotografie.

Wij hadden met spoed een fotograaf nodig om goede foto’s van ons te maken voor op onze website. We wilden meer in beeld brengen wie we zijn en waar ons bedrijf over gaat. Mariska heeft met spoed tijd voor ons vrijgemaakt en was flexibel, wat handig is gezien de weersomstandigheden in oktober. Uiteindelijk hebben we een binnen en een buiten sessies gemaakt!

Met Mariska werken was super leuk, ze is makkelijk in het contact en heeft een vrolijke aanstekelijke lach. Ze zorgt dat je je op je gemak voelt en alle spanningen die je zou kunnen voelen of daadwerkelijk hebt, vallen weg. Zij had snel door wat wij wilden en kwam zelf ook met ideeën. Ook tips voor kleding, wat is wel handig en wat niet. Mariska ‘schiet foto’s’ tot ze tevreden is over het resultaat, dat ze in beeld heeft wat wij maar ook zij voor ogen heeft. Loep zuiver en goede composities.
Ze levert snel foto’s aan en zij doet ook echt wat ze zegt. Afspraak is afspraak. We kijken met veel plezier terug op de samenwerking en zijn blij met het resultaat. Als je een goede fotograaf zoekt voor je bedrijf bevelen wij Mariska van harte aan. Wij komen in de toekomst zeker nog een keer terug!

De foto’s die Mariska van ons gemaakt heeft, hebben wij geplaatst op onze website. Hierdoor heeft onze website de juiste uitstraling gekregen. Mariska heeft geluisterd naar onze wensen en goed aangevoeld wat wij uit willen stralen. Dit zien wij terugvertaald in de foto’s waar wij met veel plezier naar kijken. Ze wist het beste in ons naar boven te halen door ons op ons gemak te stellen. Komt alle gemaakte afspraken keurig na. We hebben prettig samengewerkt.

Na een paar keer uitstellen in verband met het weer was het dan zover: de fotoshoot werd gemaakt. We hadden er erg veel zin in. Zon hoog aan de hemel, dus het weer was perfect. Na een heerlijke lunch gingen we van start. Even wennen aan iemand die actief om je heen knipt bij een concentratiespel maar je bent er zo aan gewend. Verbazingwekkend dat ze steeds goed positie kiest en aangenaam aangeeft hoe alles het beste kan. Honderden foto’s vulden het geheugen van de camera. Een berg werk voor de boeg voor Mariska.
Binnen 2 werkdagen waren de foto’s door Mariska uitgesorteerd en verwerkt. Mooie foto’s van mij in actie. Enorm verrassend is het om in de foto’s zoveel verbeterpunten voor mijn houding en positie te zien. Prachtig om zo met je neus op de feiten gedrukt te worden. Heb ik vóór de fotoshoot eigenlijk nooit bij stil gestaan. Mijn conclusie is dan ook dat de fotoshoot zeer nuttig is geweest. Het maakte overduidelijk waar ik nog aan moet werken. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.
Sportfotoshoot Den Bosch
René Leenderts

Om een project in Veghel te fotograferen had ik op korte termijn een fotograaf nodig. Mij werd Mariska aanbevolen.
Van het eerste contact tot aan de daadwerkelijke levering van de foto’s is alles vlekkeloos verlopen.
Mariska is een fotograaf die de sfeer van een locatie, met daarin onze producten, perfect weet vast te leggen.
Daarnaast heeft ze oog voor detail, wat geresulteerd heeft in prachtige close-ups. Zowel ik als de klant zijn zeer tevreden met de foto’s.