In een eerder artikel van mijn serie fotografie tips voor Ondernemers heb ik al geschreven over de 7 onmisbare foto’s op een bedrijfswebsite. In dit artikel werd alleen geschreven over welke foto’s u nodig heeft op uw website, maar niet helemaal waarom u deze foto’s nodig heeft. Daarom ga ik u in dit artikel uitleggen wat de exacte redenen zijn waarom u foto’s nodig heeft op uw website. Dit is het eerste artikel in een serie van minimaal 4 artikelen waarin we de foto’s op uw website onder handen pakken voor een betere bedrijfspresentatie en vindbaarheid!

Voordat ik u vertel wat de redenen zijn waarom foto’s belangrijk zijn op uw website, wil ik u graag even vragen om naar eens de eerste paar website van deze google zoekresultaten te kijken en dan vooral op de foto’s op deze pagina’s te letten.
Zoals u kunt zien gebruiken veel websites geen of weinig foto’s, gebruiken ze dezelfde foto op alle pagina’s of gebruiken ze slechte, nietszeggende foto’s. Als administratiekantoor is het natuurlijk ook moeilijk om goede foto’s te vinden die mooi aansluiten bij de website, maar toch betekent dat niet dat foto’s niet belangrijk zijn.

Reden #1: Bezoekers kijken eerst naar de foto’s

Fotografie tips voor Ondernemers - Waarom foto's zo belangrijk zijn op uw websiteDe voornaamste reden waarom foto’s zo belangrijk zijn, is omdat het de aandacht trekt. Het werkt al een hele lange tijd zo dat foto’s de aandacht moeten trekken, omdat bezoekers eerst naar de foto’s kijken. Denk maar eens aan een krant of tijdschrift die uw aandacht trekt met een goede coverfoto. Waarom zou dat online niet zo werken? Zeker nu we steeds minder tijd hebben en meer willen weten/zien in dezelfde tijd worden foto’s steeds belangrijker. We scannen op internet net zoals we een krant scannen en de foto’s moeten onze aandacht trekken!

Reden #2: Foto’s bepalen de sfeer van de pagina

Door foto’s toe te voegen op uw website die passen bij uw werk en bij uw website, voegt u sfeer toe aan de pagina’s. De sfeer van de foto’s straalt uit naar de pagina en verhoogt de sfeer. Hierdoor kunt u uw bezoekers een bepaald gevoel overbrengen, waardoor ze eerder over kunnen gaan tot verkoop. Kies de foto’s op de pagina’s dus slim!

Reden #3: Foto’s bepalen de indruk die uw bezoeker krijgt van u

Fotografie tips voor Ondernemers - Waarom foto's zo belangrijk zijn op uw websiteAls u foto’s laat zien van uw werk, uw professionaliteit en uw klantgerichtheid, krijgen uw bezoekers die indruk ook van u. Het tegenovergestelde kan ook werken. Als u geen foto’s toont of amateuristische, dan kan uw bezoeker geen of een slechte indruk van u krijgen. Als u een professional bent in uw werk, dan wilt u toch ook dat de foto’s professioneel overkomen op uw website? In één van de volgende artikelen van deze serie met fotografie tips ga ik hier nog uitgebreid op in waarom dat professionele foto’s op uw website het verschil kunnen maken.
Wilt u nu al de foto’s op uw website naar een hoger niveau tillen?

Neem dan nu contact op om uw nieuwe reclamefotografie te boeken!