Men nemen een checklist van 8 pagina’s, een 50 meter wedstrijdbad (helemaal voor ons alleen!), 5 badpakken en 1 compleet nerveus model; wat krijg je dan? Een super leuke fotoshoot waarbij ik veel te veel foto’s in 1 uur tijd maakte, maar waarmee Melissa van Zwemblog.com wel een goede voorraad zwemfoto’s voor op social media en haar website had!

Toen Melissa met haar blog over haar zwemavonturen begon, merkte ze al snel dat het juiste beeldmateriaal vinden (wat ze ook nog eens mocht gebruiken) toch wel behoorlijk lastig was. We hebben toen uitgebreid gesproken hoe ze met haar nieuwe GoPro zwemfoto’s en filmpjes kon maken waar ze op dat moment het meeste aan had en alvast mee vooruit kon.

Het idee om een fotoshoot te gaan plannen was toen ook al snel opgekomen, maar daarin liep vooral Melissa tegen veel vragen op: In welke zwembad kunnen/mogen we foto’s maken? Hoe regel ik de spullen die ik kan gebruiken voor de fotoshoot of proberen we alles ‘merkloos’ te fotograferen? Gaan we buiten of binnen foto’s maken? Buiten is mooier, maar spreken minder aan wanneer je de foto’s in de winter gebruikt. En zo waren er nog vragen genoeg meer.

“Je mag ons zwembad wel gebruiken voor je fotoshoot!”

Totdat Melissa iemand sprak bij het zwembad Optisport Sportboulevard in Dordrecht waar ze wekelijks traint en die haar wel een uurtje het zwembad wilde lenen voor de fotoshoot. Oh, uh… wacht. We krijgen een uur lang toegang tot een leeg 50 meter wedstrijd-zwembad?! Ja, dat lieten we ons natuurlijk geen 2e keer zeggen en de afspraak werd toen ook al snel gemaakt.

Top, locatie geregeld! Nu de accessoires nog!

En ook dat bleek sneller en makkelijker dan verwacht geregeld te zijn, door contact op te nemen met Arena (Melissa had al meerdere spullen van Arena, dus dit was de meest voor de hand liggende keuze). En ook die zeiden super snel ja en stuurde een hele doos met spullen op die we konden gebruiken!

Tijd om die zwemfoto’s echt te gaan maken!

Locatie geregeld, accessoires geregeld, tijd om een checklist te maken en te gaan fotograferen. Aangezien Melissa al maanden lang voorbeeldfoto’s aan het verzamelen was geweest, was ook die checklist met foto’s die we echt moesten maken zo klaar. 8 pagina’s lang (okey, natuurlijk wel inclusief een mooi voorblad) was de checklist die precies zelfs op volgorde was waarop we de foto’s moeste maken. Vooral omdat Melissa geen foto’s op het droge wilde maken, nadat ze in het zwembad gesprongen was.

Daardoor werd de fotoshoot super makkelijk om te maken en konden we iedere keer dankzij die lijst makkelijk het volgende weer fotograferen. Foto’s op het blok? Check. Foto’s met tas aan de rand van het zwembad? Check. Foto’s vanaf boven op de tribune? Check. Duiken maar! En vooral de eerste duik van Melissa in een zwembad wat inmiddels helemaal stil was, was natuurlijk wel heel gaaf!

Al met al hadden we in een uur tijd echt heel veel punten van haar checklist afgewerkt. Alleen voor de onderwaterfoto’s met Melissa’s GoPro hadden we uiteindelijk geen tijd meer. Maar alle belangrijke foto’s hadden we gemaakt!

Melissa heeft zelf ook nog het e.e.a. over haar fotoshoot en zwemfoto’s verteld:

Je had de fotoshoot uitgebreid voorbereid. Hoe heeft je dit geholpen met de fotoshoot?

“Enorm! Vooraf heb ik me goed verdiept in wat voor beelden ik graag zou willen hebben van mezelf. Ik heb daarbij rekening gehouden met het type blogs dat ik al had geschreven en de onderwerpen die ik nog in mijn hoofd had. Zodat ik in ieder geval passend beeldmateriaal voor mijn website zou hebben. Plus nog een hoop inspirerende/ vrije beelden. Doordat we een draaiboek hadden, hadden we tijdens de shoot houvast en konden we (denk ik) heel efficiënt werken. Iets was noodzakelijk was, omdat we beperkte tijd hadden in het zwembad.”

Hoe was het voor jou om deze fotoshoot te maken? Wat vond je ervan om voor de camera te staan?

“In eerste instantie heel spannend. Ik heb weinig ervaring met voor de camera te staan, dus is dat sowieso spannend. Combineer dat met badkleding en je voelt je toch nog net wat minder comfortabel. Maar Mariska is een superfijne vrouw waar je je heel makkelijk op je gemak bij voelt. Dat scheelt een heleboel.”

Wat zou je de volgende keer anders doen met de fotoshoot?

“Niet zoveel eigenlijk. Ik ben heel erg blij met de beelden die eruit zijn gekomen. Hebben al mijn verwachtingen overtroffen. We hebben strak samengewerkt met een goede voorbereiding.”

Hoe gebruik je de zwemfoto’s nu en wat heeft hebben ze je na deze paar maanden opgeleverd?

“De foto’s worden gebruikt op mijn website / blog en op mijn social media kanalen. Ze worden echt super goed ontvangen. Voor een website zijn mooie beelden natuurlijk belangrijk, maar vooral op social media zie je wat goede foto’s voor je betekenen. In een korte tijd groeide mijn account enorm. Ik weet zeker dat de goede foto’s daaraan bij hebben gedragen. Wat je ook ziet dat de foto’s eenheid uitstralen. Wat een mooi geheel geeft.”

Voor deze fotoshoot ben je gesponsord met spullen van Arena. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Heb je hiervoor tips voor anderen?

“Ja, dat klopt inderdaad. Ik heb ze eigenlijk gewoon gebeld ;-). Mijn verhaal aan ze uitgelegd en ze waren gelijk enthousiast om mee te werken. Ik denk dat het een mooie toevoeging was aan de shoot. Mogen werken met mooie materialen is toch net weer dat beetje extra. Dat bellen was overigens verrekte spannend, maar soms moet je iets gewoon doen. Net als de fotoshoot ;-) .”

Benieuwd wat ik voor jouw blog of bedrijf kan betekenen?

Neem dan contact op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden!