Iedere keer wanneer iemand aan mij vraagt hoe mijn bedrijf heet, of ze zien mijn visitekaartje, komt de vraag: “Waar komt 11A Fotografie vandaan?” Ik ben er zelfs al eens over aangesproken op een parkeerplaats toen iemand mijn auto met reclame zag. Dus vandaag het verhaal achter 11A Fotografie en de reden dat ik voor 11A Fotografie gekozen heb, in plaats van A11 Fotografie.

Het verhaal achter 11A Fotografie

Veel mensen denken dat 11A staat voor mijn huisnummer, andere denken dat het een term in de fotografie is. Maar niemand kan direct raden waar het vandaan komt. Voor mij was het ook niet direct de meest logische keuze, maar Mariska wordt regelmatig verkeerd geschreven en Hanegraaf wordt altijd verkeerd geschreven. De keuze om mijn eigen naam voor mijn bedrijf te gebruiken leek dus niet echt slim.

Het is voor fotografen echter gebruikelijk om hun naam te gebruiken als bedrijfsnaam, dus ben ik verder gaan puzzelen. Uiteindelijk kwam ik daardoor op 11A Fotografie: De 11 A’s uit mijn complete naam. In mijn voor- en achternaam zitten al 5 a’s (Mariska Hanegraaf) en daarnaast heb ik nog 3 doopnamen met 2 a’s per naam. Aangezien Mariska ook een doopnaam is, zitten in mijn officiële naam 11 A’s. Waarschijnlijk hebben mijn ouders bij mijn geboorte niet bedacht dat ik daar nog iets mee zou doen!

11A Fotografie of A11 Fotografie?

Voor mij was het direct duidelijk dat ik met 11A Fotografie aan de slag wilde gaan en mijn bedrijf niet A11 Fotografie wilde noemen. Ten eerste kwam 11A direct zo in mij op en daarnaast vind ik A11 Fotografie ook minder makkelijk klinken. Voor mij ligt er ook direct de link met de snelweg als je A11 zegt, hoewel Nederland geen A11 snelweg heeft. Dat ik met 11A Fotografie ook direct bovenaan in een alfabetische lijst sta, dat is dan even mooi meegenomen!

En, wat zijn uw associaties met 11A of A11? Laat het me weten!