Heb jij al een foto in de achtergrond foto op je Linkedin profiel gezet? Deze optie is nu een tijd beschikbaar op LinkedIn, maar niet iedereen heeft er al een foto ingezet. Dat is ook niet zo vreemd, want de achtergrond foto bij LinkedIn is zo laag tegenover de breedte, dat niet veel foto’s goed passen. Daarom geef ik je met dit artikel 3 LinkedIn tips om een goede foto te kiezen (of deze te maken)!

3 Linkedin Tips voor de achtergrondfoto om ook professioneel over te komen

LinkedIn Tips #1:
Kies een foto die bij je werk past!

Mijn eerste tip is dat je een foto moet kiezen die bij je werk past. Hoewel het leuk kan zijn om een persoonlijke foto toe te voegen van je favoriete vakantieland, is dat niet helemaal de opzet van LinkedIn. LinkedIn gaat over zakelijke contacten. Het is dus juist goed dat je een afbeelding kiest die met je werk te maken heeft. Waar wil jij om bekend staan? Wat voor een werk biedt jij aan aan klanten? Zo is mijn LinkedIn achtergrond foto is een sportfoto waar ik heel trots op ben en het soort foto dat ik voor veel bedrijven wil maken. Je kunt natuurlijk ook een foto gebruiken van je producten of kantoor!

LinkedIn Tips #2:
Maak de foto op het juiste formaat voordat je hem upload!

Om zelf een beetje te kunnen bepalen hoe je foto op LinkedIn wordt gebruikt, is het het beste om de foto eerste in PicMonkey of een ander beeldbewerkingsprogramma te verwerken naar het juiste formaat. LinkedIn vraagt of je het formaat 1400×425 pixels wilt gebruiken, maar snijdt daar dan nog wel een stukje vanaf. Maak je foto dus in dit formaat en houdt er rekening mee dat er dan nog een stukje meer af gaat vallen aan de boven- of onderkant. Je kan dan al wel makkelijker bepalen welk deel van je foto je wilt gebruiken voor de achtergrond foto. Als je de foto opslaat, houdt er dan rekening mee dat deze maximaal 4mb groot mag zijn voor LinkedIn.

LinkedIn Tips #3:
Gebruik de panoramafunctie van je camera!

Mijn derde LinkedIn tip is voor het maken van de foto. Het kan soms heel moeilijk zijn om een foto te kiezen die mooi is in zo’n langwerpige uitsnede. Daarom kan je ook een nieuwe foto maken waarbij je gebruikt maakt van de Panorama functie van je smartphone of camera! Veel nieuwe camera’s en smartphones hebben namelijk de optie om een panoramafoto te maken. Je start dan de opname en gaat langzaam naar links of rechts met je camera. De foto wordt dan automatisch aan elkaar geplakt door je camera. Zo kun je dus makkelijk zelf een foto maken op je kantoor of van je producten! Als je zeker wilt weten dat de foto mooi past, kan je hem weer aanpassen in PicMonkey.

Lees ook mijn artikel over hoe je je zakelijke foto’s optimaal gebruikt op LinkedIn!

Ik zorg dat jij ook een professionele uitstraling op LinkedIn krijgt!